هرم مواد غذایی سالم یک راهنمای ساده درباره انواع و نسبت مواد غذایی هست که مـیبایست بـه صورت روزمره به منظور برخورداری از زندگی سالم توسط افراد مصرف شود. واحد کار تغذیه سالم این هرم از پنج گروه مواد غذایی اصلی بعلاوه چربیهای مفید بـه صورت متناسب با رژیم غذایی تشکیل شده است. واحد کار تغذیه سالم مطالعات انجام شده درون این حوزه نشان مـیدهد افراد بـه صورت روزمره مقدار زیـادی کالری از مصرف مواد غذایی و نوشیدنیهای دارای سطح بالای چربی، واحد کار تغذیه سالم شکر و نمک دریـافت مـیکنند و این مواد غذایی درون طبقه بالای هرم مواد غذایی قرار دارند. این مواد بـه مقدار بسیـار محدود ویتامـینها و مواد معدنی مورد نیـاز به منظور بدن را تامـین مـیکنند. بـه این ترتیب محدود مصرف این مواد غذایی از نقش کلیدی درون دستیـابی بـه تغذیـه سالم برخوردار است.
برایب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت مـیتوانید با شمارههای 02122569006 و 09022569006 تماس حاصل نمایید.
فهرست مطالب
هرم غذایی چیست؟
هرم غذایی بـه منظور سادهسازی تغذیـه سالم طراحی شده است. درون حقیقت تغذیـه سالم با انتخاب سطح مناسب مواد مغذی، پروتئین، چربی، کربوهیدرات، ویتامـین، و مواد معدنی مورد نیـاز به منظور زندگی سالم ارتباط دارد. بـه این ترتیب مواد غذایی حاوی انواع خاص مواد مغذی و معدنی درون این هرم بـه همراه یکدیگر درون یک طبقه قرار گرفتهاند. درون حقیقت دنبال هرم غذایی مـیتواند بـه افراد به منظور تغذیـه متوازن و تامـین مقدار کالری مناسب به منظور انجام فعالیتهای روزمره کمک کند.
هرم غذای اولیـه و مشکلات مربوط بـه آن
طبقه پایین هرم غذا نشان دهنده گروه کربوهیدرات هست که معمولاً بـه افراد توصیـه مـیشود 6 که تا 11 واحد درون روز از آن استفاده کنند. درون طبقه بعدی این هرم، گروه سبزیجات درون سمت چپ (3 که تا 5 واحد درون روز) و گروه مـیوهها درون سمت راست (2 که تا 4 واحد درون روز) قرار دارد. طبقه ماقبل آخر این هرم از گروه محصولات لبنی درون سمت چپ (2 که تا 3 واحد درون روز) و گروه مواد غذایی پروتئینی درون سمت راست (2 که تا 3 واحد درون روز) تشکیل شده است. درون نـهایت بالاترین طبقه این هرم گروه چربیها هست که لازم هست تا حد ممکن افراد از مصرف آنـها خودداری کنند. توجه داشته باشید هدف از هرم غذای اولیـه پیشنـهاد یک رژیم غذایی سالم بوده کـه دنبال آنـها به منظور همـه افراد ساده باشد.
با مصرف این مقدار از مواد غذایی درون طول یک روز، فرد مشکلی با مصرف 6 واحد مواد غذایی حاوی کربوهیدرات درون روز نخواهد داشت. درون طرف دیگر این معادله، مجموعه مواد غذایی تعیین شده به منظور وعده غذایی نشان دهنده مقدار مناسب پروتئین است، اما درون این طبقه مقدار پروتئین اضافی مصرفی درون سایر مواد غذایی مثل لبنیـات درون نظر گرفته نشده است. علاوه بر این، درون این هرم غذایی بسیـاری از متغیرهای با اهمـیت همچون ت، قد و وزن فرد، سطح فعالیتهای روزمره، نحوه هضم مواد غذایی توسط بدن، و سایر موارد مانند آن درون نظر گرفته نشده است. با توجه بـه این شرایط مـیتوان گفت هرم غذای اولیـه بر اساس یک تفکر مناسب و دقیق طراحی شده، اما بطور مشخص نمـیتواند ابزاری به منظور تعیین رژیم غذایی مناسب به منظور همـه افراد باشد.
هرمهای غذایی جدید
هرم غذایی از زمان طراحی که تا کنون تغییرات محدود داشته و به این ترتیب انواع مختلفی از آن توسط محققان معرفی شده هست که دو مورد از مـهمترین هرمهای غذایی مورد بررسی قرار گرفته است.
با وجودی کـه هرم غذای اصلی که تا حدودی گمراه کننده و ناقص است، با این حال با استفاده از این هرم مـیتوان یک پازل تمام عیـار درون اختیـار داشت. بـه هر حال هرم غذایی جدید درون واقع که تا حدود زیـاد مشابه هرم قدیمـی است، بـه غیر از اینکه مطالعه آن دشوارتر است. درون این هرم انواع مختلف گروههای غذایی با رنگهای متفاوت طراحی شده، ولی اندازه آنـها مشابه نیست . بـه این ترتیب اندازه درون نظر گرفته شده به منظور هر گروه غذایی مـیبایست نشان دهنده مقدار استفاده از طبقه مورد نظر درون رژیم غذایی روزانـه باشد. با توجه بـه این هرم مـیتوان مشاهده کرد کـه حبوبات/ کربوهیدراتها هنوز بزرگترین بخش از هرم و چربیها کوچکترین بخش هرم را تشکیل مـیدهد (بخش زرد کـه نادیده گرفتن آن بسیـار ساده است). بـه این ترتیب مـیتوان گفت تغییرات زیـادی درون این هرم نسبت بـه هرم اصلی ایجاد نشده اما ویژگیهای جدیدی بـه هرم اولیـه اضافه شده است.
در سال 2003، هرم غذایی مورد بازنگری قرار گرفت. آنچه درون این بازنگری از اهمـیت برخوردار هست ایجاد تمایز بین انواع مختلف مواد غذایی هست که قبلاً درون یک گروه مشابه طبقه بندی شده، اما مـیتوانند تاثیر بسیـار متفاوت بر رژیم غذایی فرد داشته باشند. به منظور مثال، غلات سفید هم اکنون از غلات کامل جدا شده و یـافتههای جاری نشان مـیدهد غلات کامل انتخاب سالمتری به منظور فرد باشند (اما هنگامـی کـه غلات کامل را خریداری مـیکنید، لازم هست از مصرف موارد مناسب به منظور خود مطمئن شوید). اطلاعات ارائه شده درون این هرم اطلاعات جدید درباره مواد غذایی درون اختیـار اکثر افراد قرار نمـیدهد، اما نیـازی بـه نگرانی درباره اطلاعات نادیده گرفته شده درون این هرم غذایی وجود ندارد.
چگونـه مـیتوان از یک هرم غذایی استفاده کرد؟
در عمل شباهتهای زیـاد درون هرمهای غذایی باعث ارائه برخی پیشنـهادات عمومـی به منظور افراد شده، اما عمل بر اساس هر یک از این پیشنـهادات بدون بررسی نیـازهای خاص فرد بهترین روش به منظور اقدام نیست. درون این مطلب چگونـه استفاده از اطلاعات یک هرم غذایی (یـا هر غذایی اصلاح شده کـه در بخش قبل بررسی شد) و نیز استفاده واقعی از آنـها به منظور تغذیـه بهتر ارائه شده است.
تمرکز بر مواد غذایی ساده
در رژیم غذایی خود حتماً کدو را بـه عنوان بخشی از مواد غذایی مصرف درون نظر گرفته و برای مثال از مواد غذایی مشابه درون این رابطه استفاده کنید. درون حقیقت مصرف یک واحد مواد غذایی پروتئینی (بوقلمون)، یک واحد لبنیـات (یک تکه پنیر)، و یک واحد (یـا بیشتر) کربوهیدرات (نان) مـیتواند نیـاز روزمره شما را بـه این مواد مغذی برطرف کند. با این وجود همواره امکان عوض محتویـات مواد غذایی و جایگزینی آنـها با یکدیگر وجود دارد.
در صورتی کـه آشپزی مـیکنید، سعی نمایید از بهترین مواد غذایی به منظور این کار استفاده کرده و از خواص آنـها اطلاع داشته باشید. بـه این ترتیب مـیتوان از تاثیر مواد غذایی بر بدن اطلاع پیدا کرده و نیز برخی مواد غذایی را بـه دستور غذا به منظور بهبود کیفیت آن و سالمتر آن اضافه یـا کم نمایید. با وجودی کـه الزاماً نیـازی بـه کنار گذاشتن پخت و پز نیست، مصرف غذاهای پخته نشده و فرآوری نشده مـیتواند یک بخش مـهم از یک رژیم غذایی سالم باشد.
درک مزایـا و معایب هر ماده غذایی
هنگامـی کـه مواد غذایی مورد نیـاز به منظور مصرف را انتخاب مـیکنید، هیچگاه نمـیتوان از فهرست کامل مواد مغذی موجود درون آن اطلاع داشت. بـه هر حال، با مطالعه مطالب مفید مـیتوان از برخی مزایـا و معایب مواد غذایی خاص اطلاع حاصل کرد. به منظور مثال فرض کنید مـیخواهید ساندویچ درست کرده و به دنبال تصمـیمگیری درباره محتویـات آن هستید. درون این شرایط اطلاع از مواد غذایی مناسب به منظور تامـین مواد مغذی مورد نیـاز بدن مـیتواند بـه تصمـیمگیری بهتر درون این رابطه کمک کند. بـه این ترتیب هرم غذایی مـیتواند یک راهنمای مناسب به منظور انتخاب مواد غذایی بوده اما گاهی اوقات مـیتوان از مواد غذایی خارج از طبقهبندیهای اصلی این هرم نیز به منظور تغذیـه استفاده کرد.
عاملهای تاثیرگذار بر بدن
مقدار کالری مصرفی روزانـه بـه عوامل متعدد بستگی داشته، اما این عوامل عمدتاً درون تمام هرمهای غذایی مورد توجه قرار مـیگیرد. هنگامـی کـه مقدار کالری مورد نیـاز بدن درون روز به منظور حفظ یک رژیم غذایی متوازن تعیین مـیشود، لازم هست عوامل مختلف همچون سن، ت، قد، سطح فعالیت، و مـیزان چربی اضافی درون بدن فرد مورد توجه قرار گیرد. رژیم غذایی سالم همـیشـه از طریق کاهش مقدار کالری مصرفی ایجاد نشده و به همـین خاطر لازم هست با متخصص تغذیـه درباره هرگونـه تصمـیمگیری جدی درباره رژیم غذایی صحبت شود.
عوامل تاثیرگذار بر مشکلات غذایی افراد
بسیـاری از افراد آلرژی و حساسیت داشته و به همـین خاطر مجبور هستند برخی از مواد غذایی درون نظر گرفته شده درون هرم غذایی را با مواد غذایی دیگر جایگزین نمایند. بـه این ترتیب لازم هست به خاطر داشته باشید مـیتوان بعضی از مواد غذایی را با سایر مواد جایگزین کرد، اما با این وجود لازم هست اطلاعات کافی از تفاوتهای بین این مواد غذایی و محتویـات مغذی وجود داشته باشد.
به این پست امتیـاز دهید.
هیچ رای ثبت نشده است
(Visited 2,588 times, 10 visits today)
: واحد کار تغذیه سالم[هرم غذایی چیست؟معرفی گروه های هرم تغذیـه - کلینیک تغذیـه و ... واحد کار تغذیه سالم]
نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Thu, 21 Jun 2018 18:59:00 +0000